הסכם יחסי ממון

הסכם יחסי ממון הנו הסכם מה לא יתחלק בין הצדדים בחלקים שווים במקרה של גירושין. ואפילו, מה לא יתחלק בכלל.

שכן בהיעדרו של הסכם יחסי ממון, יחול חוק יחסי ממון  בין בני זוג שעל -פיו כל מה שצברו הצדדים במהלך נישואיהם יתחלק ביניהם שווה בשווה היה ויתגרשו זה מזו או פטירתו של אחד מהם ח"ו (רלוונטי ליורשיו של אותו בן זוג שנפטר).

הסכם יחסי ממון יכול שייכרת בין הצדדים עוד לפני הנישואין (יש המכנים הסכם הזה הסכם קדם נישואין) ויכול להיכרת ביניהם גם תוך כדי הנישואין.

המלצתי לפיכך;

לערוך הסכם כזה בכלל, ולערוך אותו מוקדם ככל האפשר כלומר עוד לפני הנישואין. כשהאהבה עדיין בוערת ואפשרות של גירושין כלל לא עולה על הדעת.

כדי שלהסכם יחסי הממון שנחתם על-ידי הצדדים יהיה תוקף פרקטי מחייב, יש לאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה (או בפני נוטריון).

כאלה הם פני הדברים אם הסכם כזה נכרת בין הצדדים כאשר הנם כבר נשואים.

ככל שנערך הסכם יחסי ממון בטרם הינשא הצדדים זו לזה, ניתן לאשר אותו בפני נוטריון או רשם נישואין כלומר, אין אזי צורך לאשר אותו בבית המשפט לעייני משפחה / בית דין רבני / בית דין שרעי / בית דין דרוזי על-פי דתו והעדפתו של כל זוג.

כל בית משפט / בית דין בטרם יאשר את ההסכם, יוודא עם הצדדים עצמם כי הם מבינים את תכנו ומשמעויותיו וכי חתמו עליו מרצון חופשי ובהסכמה מלאה. רק אז יאשר את ההסכם.

כתבו לנו

(כדאי לדעת לעניין זה כי ישנם מקרים, בהם הגם שבית המשפט / בית הדין כנ"ל נקט את הצעד כנ"ל בטרם אישר את ההסכם, עדיין ישנם מקרים ומצבים שבהם אחד הצדדים יוכל לתקוף את ההסכם בטענה כי הגם שאמר כי תכנו ומשמעויותיו של ההסכם מובנים לו – וזאת במעמד אישור ההסכם כנ"ל – בכל זאת, היה ויתברר כי בית המשפט / בית הדין הסתפק בכך ולא וידא "ברחל בתך הקטנה" כי אכן כך הם הדברים).

הסכם שנערך לאחר שבני הזוג נישאו, צריך לקבל אישור של בית המשפט לענייני משפחה, או בית דין דתי (בית הדין הרבני במקרה של יהודים, בית הדין השרעי במקרה של מוסלמים, בית הדין הדרוזי וכו').

האישור יינתן רק לאחר שבית המשפט או הנוטריון נוכחו לדעת שבני הזוג גיבשו את ההסכם מרצונם החופשי, תוך הבנת המשמעות של ההסכם ותוצאותיו.

ככל שבני הזוג הנם להט"בים וככל שימצאו לנכון לערוך הסכם בעל משמעויות כנ"ל ביניהם, ייקרא הסכם כזה הסכם חיים משותפים (ראה פרק להט"בים באתר) ואישורו של הסכם כזה בין להט"בים מוגבל לפניו של בית המשפט לענייני משפחה בלבד.

כך או כך, מומלץ בחום לערוך הסכם כזה.

עוד מומלץ שלא לערוך הסכם כזה ב"שיטת עשה זאת בעצמך". זה חשוב מדי והתוצאה עלולה להיות קשה מדי. ישנם הרבה מקבילות בין העולם המשפטי לעולם הרפואה; הרי לא תעלה על הדעת כי אדם יערוך ניתוח לעצמו. ישנם רכיבים שהוא פשוט לא יודע אותם. רכיבים שהנם חלקים אינטגראליים חשובים ביותר בכל הסכם והסכם, כאשר כל הסכם והסכם צריך להיות "תפור לפי מידה".

הסכמים ש"מורידים מהאינטרנט" או מעתיקים מהסכם של חבר, אמנם חוסכים כסף בטווח המיידי אך צפויים לעלות הרבה מאוד כסף ושווה כסף כשתגיע ח"ו עת המימוש.

כדאי לעשות שימוש בשירותיו של עו"ד מומחה בעת עריכת הסכמים, מאשר להיאלץ לעשות שימוש בשירותיו של עו"ד כדי להתגבר על כשלים בהסכם כזה במקרה של גירושין.

מעבר לעגמת הנפש והאנרגיה השלילית, זה לא כדאי כלכלית. האפשרות השנייה תעלה הרבה כסף. הרבה יותר מהכסף שתעלה עריכת הסכם יחסי ממון ודומיו על-ידי עו"ד מומחה.

נהגו בתבונה. "גדר גבוהה" שכבר דובר בה בדף הגירושין באתר, כדאי שתהייה גם בנויה כפי שצריך. כדי שלא תתמוטט בעת מבחן.

בהצלחה בחיי הנישואין שלכם!

גלילה למעלה
Play Video
דילוג לתוכן